Soovin saada tasuta e-kokaraamatut:

Saad tasuta e-raamatu ja liitud Umami uudiskirjaga. Juba üle 30 000 liituja!

Banoffee juustukook tonkaga

Print Recipe

Vaja läheb

Põhi

  • 100 g võid
  • 200 g Digestive küpsiseid

Täidis

  • 2 tk hästi küpset banaani
  • 370 g toasooja toorjuustu
  • 130 g toasooja maitsestamata kohupiimapastat
  • 200 g suhkrut (Vaata toodet)
  • 2 sl nisujahu
  • 1tl vanilliekstrakti (Vaata toodet), 1/2 vanillikauna seemned (Vaata toodet) või pool riivitud tonka uba (Vaata toodet)
  • 2 tk toasooja muna

Lisaks

  • 4 - 5 sl dulce de lechet või kondenspiima karamelli (Vaata toodet)
  • 30 g šokolaadi

Tee nii

  1. Sulata või ja purusta küpsised. Sega kokku küpsisepuru ja või. Vooderda 20 cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga ja määri servad võiga. Suru küpsisepuru-või segu ühtlaselt vormi põhjale. Küpseta 180 kraadi juures 15 minutit.

  2. Valmista täidis. Purusta banaanid saumikseri või kahvliga. Sega kõik täidise koostisosad ühtlaseks massiks. NB! kui toorjuustu üleliia tugevalt segada, muutub see väga vedelaks. Vala täidis küpsisepõhjale. Küpseta 170 kraadi juures 50 minutit. Välja võttes võib koogi keskkoht veidi pehme olla.

  3. Lõika koogi ääred noaga vormi küljest lahti, et pragusid ei tekiks. Lase koogil vormis jahtuda pool tundi kuni tund. Seejärel tõsta külmkappi, kus ta peaks seisma vähemalt 12 tundi. Võta kook tunnike enne söömist külmkapist välja. Eemalda vormist ja tõsta ettevaatlikult tordialusele. Määri peale mõned supilusikatäied soojendatud dulce de lechet või kondenspiima-karamelli (leia nt Selverist või Prismast). Riivi šokolaad ja puista see ühtlase kihina koogile.

Märkused

Idee: siitnurgastjasealtnurgast.blogspot.com

Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.

 

 

Kommentaarid

  1. Väga maitsev kook on.
    Järgmine kord lisan suts sidrunimahla, et nüanssi juurde tuua 🙂

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad